Jääkiipeilyn peruskurssi

Rovaniemen vuoristoklubi (RVK) järjestää kaksipäiväisen jääkiipeilyn peruskurssin Korouomassa Posiolla 13.-14.1. Kurssi sopii kaikille jääkiipeilystä kiinnostuneille ja ei vaadi aikaisempaa jääkiipeilykokemusta eikä omia välineitä. Esivaatimuksina kurssille on kuitenkin se, että osaa varmistaa yläköydellä (vihreä varmistuskortti tai kiipeilyn alkeiskurssi käytynä).

Kurssilla opimme jääkiipeilyn perusteet yläköydellä. Opit jääkiipeilyn perustekniikat, jäärautojen ja hakun käytöstä jäällä etenemiseen tehokkaasti ja taloudellisesti. Kurssilla sinulle tulee tutuksi jääkiipeilyssä tarvittava perusvarustus- ja välineistö. Lisäksi käymme läpi yläköysiankkureita, perusteet sään vaikutuksista jääkiipeilyolosuhteisiin ja jäänlaatuun sekä jääkiipeilyn yleisiä vaaratilanteita ja turvallisuusasioita. Kurssin käytyäsi voit harrastaa itsenäisesti jääkiipeilyä yläköydellä.

Posiolle siirrytään perjantai-illaksi ja kurssi kestää koko lauantain, noin klo 16 asti sunnuntaina. Majoitus on lähellä olevassa vanhassa koulussa (ns. Metsokoulussa), majoitus sisältyy kurssin hintaan.

Mukaan kurssipäiville tarvitset kunnollisen repun, jolla voit kantaa tarvittavat välineet putouksille, sekä lämpimät vaatteet, joilla tarkenee koko päivän ulkona. Taukotakki ja useammat hanskat ovat suositeltavia. Lisäksi jokainen huolehtii omat eväät ja lämmintä juotavaa päivälle! Yöpymistiloissa on kaikille sänky ja patja, mukaan tarvitset tyynyn, lakanat tai makuupussin. Sauna lämpiää la-iltana. Autokyyditykset järjestää kukin itse, mutta suositaan kimppakyytejä!

Ilmoittaudu

Jääkiipeilyn peruskurssi
Ajankohta: Toistaiseksi ei tiedossa
Hinta: 160 €

Ilmoittautuminen tapahtuu lähettämällä sähköpostia osoitteeseen vuoristoklubi@gmail.com, ja maksamalla kurssimaksu 160 €, sisältää majoituksen ja varustevuokran. Maksuohjeet tulevat vastausviestissä.

Ilmoittautuminen 5.1.2024 mennessä. Ilmoittautuminen on sitova.

Kerrothan ilmoittautuessasi yhteystietosi ja kengännumerosi (vuokravarusteita varten). Kerro myös, jos 1) sinulla on omia jääkiipeilyvarusteita, joita haluaa käyttää (jäähakut, -raudat, jääkiipeilykengät) ja 2) haluat saapua paikalle vasta lauantaiaamuna.

Max osallistujamäärä on 6 henkeä.

Lisätietoa saat ohjaajalta: Samuli Pekkanen, samuli.pekkanen1@gmail.com