Suomen Kiipeilyliitto on mukana suomalaisten urheilujärjestöjen yhteisessä kannanotossa

Suomalaisten urheilujärjestöjen kannanotto Venäjän ja Valko-Venäjän sotatoimiin Ukrainaa vastaan
Allekirjoittaneet suomalaiset urheilujärjestöt tuomitsevat jyrkästi Venäjän ja sen liittolaisen Valko- Venäjän sotatoimet Ukrainaa vastaan. Yhteisenä kannanottona vaadimme urheilun kansainvälisiä järjestöjä tarttumaan välittömiin toimiin Venäjän ja Valko-Venäjän sulkemiseksi pois kaikesta kansainvälisestä urheilutoiminnasta, kunnes rauhanomainen ratkaisu on saavutettu ja kaikilla osapuolilla on yhtenäinen mahdollisuus osallistua tuleviin urheilutapahtumiin.

Päätösten tulee sisältää kaikkien Venäjälle ja Valko-Venäjälle myönnettyjen kansainvälisten kilpailujen siirtäminen muualle, kuten Kansainvälinen olympiakomitea on jo vaatinut, sekä Venäjän ja Valko- Venäjän edustajien poissulkeminen kaikesta kansainvälisestä urheilutoiminnasta, mukaan lukien kilpailut ja hallintoelimet. Sotatoimet pakottavat ukrainalaiset puolustamaan kotejaan ja taistelemaan henkensä puolesta. Yksinomaan Venäjän ja Valko-Venäjän toiminnasta johtuva inhimillisen kärsimyksen määrä on valtava. Venäjä ja Valko-Venäjä eivät voi toimia kansainvälisessä urheilutoiminnassa millään tasolla ennen kuin rauha on palautettu.
Allekirjoittaneet suomalaiset urheilujärjestöt eivät toistaiseksi osallistu yhteenkään Venäjällä tai Valko- Venäjällä järjestettävään urheilutapahtumaan.

Ukrainan sodan kauheuksista kärsivä kansa on sydämissämme ja ajatuksissamme, samoin kuin ukrainalaiset urheiluperheemme jäsenet.