Toimintasuunnitelma 2024

RVK ry:n jatkaa tiivistä yhteistyötä kaupallisen kiipeilyhallin Väen kanssa. Seuran jäsenet saavat edelleen alennusta Väen tuotteista. Lisäksi seura on hiljattain tehnyt yhteistyösopimuksen Get Arcticin kanssa, minkä myötä seuralaiset saavat alennusta välineiden vuokrauksesta. Myös Oulun kaupallisilta kiipeilysaleilta RVK:n jäsenet saavat alennusta.

Seuran junioritoiminta jatkuu Väellä vuonna 2024 kahden ryhmän voimin. Viikottaisten harjoitusvuorojen lisäksi junioreiden kanssa on tarkoitus käydä myös ulkona kiipeilemässä ja järjestää muutama seuramatka esimerkiksi Oulun kaupallisille kiipeilysaleille. Seura panostaa junioriohjaajien koulutukseen ja valmennukseen tarjoamalla ohjaajille mahdollisuuksia osallistua erilaisiin koulutuksiin ja valmennuksiin kuluvan vuoden aikana. Lisäksi ohjauksesta maksettavaa työkorvausta on nostettu syksyllä 2023, ja se on kompensoitu kurssimaksuissa 2024 eteenpäin. Valmennuskoulututusta kehitetään ja sen suhteen seura tekee yhteistyötä Oulun kiipeilyseuran kanssa. Tavoitteena on löytää lisää ohjaajia, jotta nykyiset ryhmät saadaan ylläpidettyä ja juniori toimintaa voitaisiin jopa kasvattaa. Seuran kehittämiseen on haettu OKM-avustusta.

Ulkokiipeilykauden aikana järjestetään kurssitoimintaa ja uusille kiipeilijöille tutustumismahdollisuus ulkokiipeilyyn. Tarkoituksena on hauskanpidon lisäksi tiedottaa ajankohtaisista asioista, ulkokiipeilyn etiketistä, access-asioista ja markkinoida seuraa potentiaalisille uusille jäsenille.

Viime vuosina seuran jäsenmäärä on kasvanut merkittävästi. Yritämme ylläpitää ja lisätä yhteisöllisyyttä järjestämällä säännöllisesti erilaisia tapahtumia, joita ovat mm. kevät- ja syyskähäytys, ulkokauden yhteiset kiipeilyreissut, seuramatka Ouluun, pikkujoulut, leffaillat, kerhoillat sekä muut jäsenille tarkoitetut tapahtumat. Lisäksi Väellä on RVK:n seuravuoro maanantaisin klo 19-21.

Seura selvittää tarpeita ja toiveita uusien yhteiskäytössä olevien välineiden hankkimisesta seuralle. Pohjana vuoden hankintalistalle toimii toimii vuosikokouksessa käytävä keskustelu.

Seura on siirtänyt jäsenrekisterin Suomisportiin. Suomisport sovelluksen kautta voi mm. todistaa oman jäsenyyden sekä tarkistaa voimassa olevat jäsenedut.

RVK:n talous on vahva ja seuralla on omaa pääomaa. Seuran tehtävänä on olla erityisesti kiipeilykulttuurin, juniori- ja kilpakiipeilyn sekä Lapin alueen ulkokiipeily paikkojen kehittäjä sekä ylläpitäjä.

Seuran hallitus kokoontuu säännöllisesti ja johtaa toimintaa vuosikokouksen antamalla mandaatilla.