Köysikiipeilyn alkeiskurssi

  • Kurssilla opitaan perustaidot seinä-/köysikiipeilyvarusteiden käytöstä sekä varmistamisesta yläköydellä.
  • Kurssin jälkeen sinulla on tarvittavat taidot suorittaa yläköysivarmistuskortti Suomessa missä tahansa kiipeilykeskuksella.
  • Kurssi järjestetään ulkokalliolla, joten tästä saa hyvän alun ulkokiipeilyyn! Mikäli haluaa kiivetä ulkona omatoimisesti on tarpeen osallistua myös kalliokiipeilyn peruskurssille, sillä alkeiskurssi ei opeta mm. ankkurin tekoa.

Sopii niin vasta-alkajalle kuin kiipeilystä kiinnostuneelle joka haluaa oppia köysikiipeilyn alkeet. Kurssilla tutustutaan kiipeilyvarusteisiin ja niiden oikeaoppiseen, turvalliseen käyttöön. Kurssilla opetetaan yläköysivarmistaminen, kasisolmun tekeminen ja köyteen kiinnittyminen, kommunikointi, turvallinen etiketti ulkona kiivettäessä sekä kallio yleisesti kiipeily-ympäristönä.

Ennakkotietovaatimus: Ei ole.

Ilmoittaudu

Aika: La 29.6.2024 klo 9.30–13 (joustaa, voidaan sopia ryhmän kanssa)
Paikka: Hiidenkirnut, Rovaniemi
Hinta: 70 €, maksettava tilisiirtona ennen kurssia
Osallistujamäärä:
Max 6 hlö

Ilmoittautuminen, tiedustelut: Sähköpostilla vuoristoklubi@gmail.com . Laita mukaan puhelinnumerosi.

Hinta sisältää: Ohjauksen ja tarvittaessa lainavarusteet (kiipeilykengät, kypärä, valjaat, varmistuslaite, sulkurengas, köysi). Jos tarvitset lainakengät niin ilmoita kengänkokosi.

Huomaa että normaali tapaturmavakuutus ei yleensä kata kiipeilyä. Seuran jäsenet on vakuutettu Suomen Kiipeilyliiton kautta, liity jäseneksi 😉

Alle 18-vuotiaalla on oltava huoltajan allekirjoittama hyväksyntä osallistumisesta.

Mukaan kurssille tarvitset: Liikkumiseen soveltuvat säänmukaiset vaatteet ja lämmintä vaatetta, evästä, juotavaa. Mikäli omistat kiipeilyvarusteita niin ota mukaan.

Kouluttaja: Juuso Ritari