Kähäytys 2021

Rovaniemen vuoristoklubin vuotuinen Kähäytys-tapahtuma järjestettiin viime viikonloppuna Petäjävaarassa ja yhtenä ”ohjelmanumerona”, oli uusien reittien pulttaus Tapio Alhonsuon @rollomixed johdolla.

Itseäni on kiinnostanut jo pidemmän aikaa tietää mitä uusien köysireittien tekeminen/avaaminen vaatii ja keskusteltiin Tapsan kanssa asiasta viime talvena. Tässä yhteydessä Tapsa mainitsi, että Petiksessä olisi mahdollisuus pultata muutama helpompi linja ja samassa yhteydessä voitaisiin käydä läpi miten tämä prosessi etenee.

Pulttikouluun osallistu allekirjoittaneen lisäksi Lauri Hilander ja Niklas Dahlberg. Laskeuduimme suunniteltujen linjojen päälle ja visioimme, mistä reitti tulee menemään. Tapsa pulttasi malliksi yhden ankkurin ja näytti vaihe vaiheelta, mitä tehdä ja mitä ottaa huomioon. Tämän jälkeen alkoi innokkaiden oppilaiden toimesta harjat heilua ja pora jyskyttää.

Pulttikoulun aikana Petäjävaaraan syntyi kolme uutta linjaa: Punttijuntit 6a (Mikko Voutilainen), The Iron Idiots 6a (Lauri ja Nikke) ja Pulttikoulu ’21 6a (Tapio Alhonsuo).

Teksti: Mikko Voutilainen @migioooo

Kuva: Tapio Alhonsuo @rollomixed